4. 2. 2015

Fujifilm Instax MINI 50s (Black)

Instax Mini 50s byl uveden do prodeje v září roku 2010, patří tedy k novějším Instaxům, které firma FujiFilm představila. Jak jsme si říkali už několikrát, i ,,50s" patří k velice jednoduchým instantním fotoaparátům, žádné složité nastavení tu nehledejte. 



Černý lesklý Instax Mini 50s příjemně padne do ruky. Nabízí pár funkcí, se kterými je možné si na jeho zadní straně pohrát. Máme tu na výběr dvě světelnosti Light a Dark, dále možnost vypnutí/zapnutí Blesku nebo nastavení funkce Krajina. Velkou výhodou tohoto Instaxu je nastavitelná, cca sedmivteřinová samospoušť. Další výhodou je tu také druhé tlačítko samospouště, umístěné na přední straně fotoaparátu, které se hodí zejména milovníkům ,,selfie" fotek.

Na LCD displeji můžete sledovat aktuální nastavení fotoaparátu a také počet zbývajících snímků v kazetě. Fotoaparát využívá pouze filmy ,,Mini" od firmy Instax - FujiFilm, které svou velikostí odpovídají rozměrům kreditní karty. Fotografie máte v ruce ihned po vyfocení, do dvou minut se také plně zbarví. Tento dvouminutový interval patří k nejhezčím momentům focení s instantními fotoaparáty. Není nic hezčího než čekání na to, jak se Vaše fotka povede.

Zařízení je poháněno bateriemi CR2, které by měly podle výrobce vydržet až 30 balíčků, tedy 300 ks fotografií. Jak jsme se i my několikrát přesvědčili, s výdrží baterií a akumulátorů většinou opravdu není problém. Baterie CR2 ale bohužel patří na trhu k těm dražším, což není úplně příjemná zpráva.


Jak uvádí výrobce - Instax Mini 50s nastavuje rychlost závěrky postupně, takže dokážete pořídit kvalitní fotografie i při nízké světelnosti. Samospoušť dokáže exponovat dva záběry za sebou po jediném stisknutím spouště. Širokoúhlá předsádka, která je součástí balení, dokáže pořídit záběry do vzdálenosti 30 cm, a to s poměrným zvětšením 2:1.


Obsah balení: Fotoaparát, poutko, 2 ks baterií CR2, návod a makro předsádka.


Závěrečné hodnocení: 

Tomi - Nenápadná hračka, která dokáže kdykoli a kohokoli překvapit. Padesátka dělá podle mě hezké fotky a velkou výhodou, kterou jsem několikrát s radostí použil, bylo nastavení samospoušti. Příjemná funkce, která podle mě  u jiných typů Instaxu chybí.

Miky - Kapesní parťák, který je pořád s Vámi a zachytí každý okamžik. V poslední době jsem měl možnost navštívit pár zajimavých akcí a bylo super si pořídit s přáteli pár společných fotek. Padesátka je díky závitu na stativ a možností vypnutí blesku opravdu univerzálem ve své třídě. Rychlost, s jakou si můžete fotografii pořídit a tím pádem mít v ruce památku na hezké chvíle, je k nezaplacení.





















Poděkování patří HOMOBOT.cz


1 komentář: